מתכוני נקניקיות
נקניקיות מרגז

נקניקיות מרגז
באדיבות: אריאל מלמד
המצרכים:
3.5 קילו בשר בקר טחון (צוואר)
0.5 קילו שומן כבש.
3 ראשי שום גדולים
3 כפות זרעי שומר טחונים.
1 כף גרגרי כוסברא טחון.
2 כפות עריסה.
0.5 כף כמון.
2 כפות מלח.
2 כפות שאטה גרוס טחון.
3 כפות פפריקה מתוקה.
0.5 כף פלפל שחור.
1.5 כוסות מיים קפואים
כלים ואביזרים נדרשים:
שרוול קולגן למילוי נקניקיות בקוטר 23 מ"מ
מכשיר למילוי נקניקיות
אופן הכנה:
מומלץ לצפות בסרטון הכנה בכתובת:
שמים את כל המצרכים בקערת ערבוב או במערבל בשר יעודי, ולשים עד לקבלת מסה אחידה.
מערבבים את מי הקרח עם התבלינים ושופכים על הבשר הטחון,מוסיפים ככל שנדרש מיים קפואים עד לקבלת המרקם הנדרש (שיעבור חלק במכשיר למילוי נקניקיות).
טיפ: בגלל אחוז השומן הגבוה, כדאי מאוד בזמן העבודה לשמור את תערובת הבשר קרה מאוד ונוחה לעבודה.
טיפ: מומלץ לבצע טיגון של דוגמית בשר על מנת לבצע כוונון והתאמת טעמים (מליחות, חריפות, תיבול וכו').
מקבעים את המכשיר למילוי לנקניקיות לשולחן העבודה, ומרכיבים את פיית המילוי מידה 23 (המידה האמצעית)
ממלאים את המכשיר למילוי נקניקיות בתערובת הבשר, כאשר מבצעים דחיסה באמצעות אגרוף היד למניעת כיסי אוויר במכשיר.
מתחילים בדחיסת הבשר עד לבצבוצו בקצה הפייה,
מלבישים את שרוול הקלוגן על פיית המילוי (אין צורך להרטיב את השרוול),
מבצעים קשירה של קצה השרוול, ומתחילים למלא את השרוול ע"י דחיסת הבשר במכשיר למילוי נקניקיות, יש לוודא שלא דוחסים יותר מידי (להמנע משרוול נפוח מבשר), במידה ונוצרים כיסי אויר יש לנקב את השרוול באמצעות קיסם על מנת לשחרר את כיס האויר הכלוא בשרוול.
לאחר סיום השרוול (או ריקון המכשיר מתערובת הבשר), ניתן לעצב את הנקניקיות, או לתצורת שבלול / ספירלה או לחלוקה לנקניקיות ע"י סיבוב השרוול במקטעי חלוקה שווים(כמוצג בסרטון), שוב, במידה ונוצרים כיסי אויר - יש לנקב את השרוול באמצעות קיסם על מנת לשחרר את כיס האויר הכלוא בשרוול.
כעת, ניתן לבצע שליקה של הנקניקיות במיים בטמפרטורה של כ 70 מעלות (מיים על סף רתיחה, לפני שנוצרים בועות הרתיחה במיים). השליקה אינה חובה, אולם נקניקיות שלוקות נדרש רק לצרוב על המנגל / טיגון.
בכל מקרה רצוי להניח לנקניקיות "לנוח" לילה במקרר לפני העלתם למנגל / טיגון.
בתיאבון.

נקניקיות צ'וריסוס
נקניקיות צ'וריסוס מכסיקני
באדיבות: שרקוטייר אלן טלמור
המצרכים:
3 ק"ג בשר בקר (צלעות מס' 2)
1 ק"ג שומן בקר (בּוֹקֶס)
50 גר' מלח
25 גר' כמון
40 גר' פפריקה מתוקה
50 גר' פלפל צ'יפוטלה מקסיקני (או פפריקה מעושנת)
250 מ"ל מי קרח
כלים ואביזרים נדרשים:
שרוול קולגן למילוי נקניקיות בקוטר 28 מ"מ (או 30 מ"מ)
מכשיר למילוי נקניקיות
אופן הכנה:
מומלץ לצפות בסרטון הכנה בכתובת:
שמים את כל המצרכים בקערת ערבוב או במערבל בשר יעודי, ולשים עד לקבלת מסה אחידה.
מערבבים את מי הקרח עם התבלינים ושופכים על הבשר הטחון,מוסיפים ככל שנדרש מיים קפואים עד לקבלת המרקם הנדרש (שיעבור חלק במכשיר למילוי נקניקיות).
טיפ: בגלל אחוז השומן הגבוה, כדאי מאוד בזמן העבודה לשמור את תערובת הבשר קרה מאוד ונוחה לעבודה.
טיפ: מומלץ לבצע טיגון של דוגמית בשר על מנת לבצע כוונון והתאמת טעמים (מליחות, חריפות, תיבול וכו').
מקבעים את המכשיר למילוי לנקניקיות לשולחן העבודה, ומרכיבים את פיית המילוי מידה 23 (המידה האמצעית)
ממלאים את המכשיר למילוי נקניקיות בתערובת הבשר, כאשר מבצעים דחיסה באמצעות אגרוף היד למניעת כיסי אוויר במכשיר.
מתחילים בדחיסת הבשר עד לבצבוצו בקצה הפייה,
מלבישים את שרוול הקלוגן על פיית המילוי (אין צורך להרטיב את השרוול),
מבצעים קשירה של קצה השרוול, ומתחילים למלא את השרוול ע"י דחיסת הבשר במכשיר למילוי נקניקיות, יש לוודא שלא דוחסים יותר מידי (להמנע משרוול נפוח מבשר), במידה ונוצרים כיסי אויר יש לנקב את השרוול באמצעות קיסם על מנת לשחרר את כיס האויר הכלוא בשרוול.
לאחר סיום השרוול (או ריקון המכשיר מתערובת הבשר), ניתן לעצב את הנקניקיות, או לתצורת שבלול / ספירלה או לחלוקה לנקניקיות ע"י סיבוב השרוול במקטעי חלוקה שווים(כמוצג בסרטון), שוב, במידה ונוצרים כיסי אויר - יש לנקב את השרוול באמצעות קיסם על מנת לשחרר את כיס האויר הכלוא בשרוול.
כעת, ניתן לבצע שליקה של הנקניקיות במיים בטמפרטורה של כ 70 מעלות (מיים על סף רתיחה, לפני שנוצרים בועות הרתיחה במיים). השליקה אינה חובה, אולם נקניקיות שלוקות נדרש רק לצרוב על המנגל / טיגון.
בכל מקרה רצוי להניח לנקניקיות "לנוח" לילה במקרר לפני העלתם למנגל / טיגון.
בתיאבון.
נקניקיות עם שומן אווז- פיקנטי
נקניקיות עם שומן אווז- פיקנטי
באדיבות: מתן צפריר
המצרכים:
2 קג בשר צוואר
800 גרם שומן אווז
אבקת קרח
צרור פטרוזיליה
אבקת פלפל קאיין (חריף מאוד, תהיו עדינים)
צנוברים בנדיבות - טחונים גס מאוד
מלח אטלנטי
פלפל
ממש מעט אגוז מוסקט
חצי כוס מים קרים
כלים ואביזרים נדרשים:
שרוול קולגן למילוי נקניקיות בקוטר 28 מ"מ (או 30 מ"מ)
מכשיר למילוי נקניקיות
אנו ממליצים בכל מתכון לטחון פעמיים את הבשר, ולהוסיף כוס מי קרח על כול 2 קילו עיסה, העיסה צריכה להיות קרה מאוד ורכה מאוד, העיסה צריכה לעבור ב"מכשיר למילוי נקניקיות" שלנו בקלות, (כמו בסרטון) במידה והעיסה לא עוברת בקלות להוסיף עוד מי קירח. למלא את השרוול ב80 אחוז עיסה לא ב100 אחוז, ולא לשים באש ישירות 100 מעלות. לעלות בהדרגה עם הטמפרטורה. לאחר עשיית הנקניקיות יש לחורר אותם עם קיסם ולתת להם לנוח במקרר 24 שעות.

נקניקיה איטלקית חריפה
נקניקיה איטלקית חריפה
באדיבות: מתן צפריר
המצרכים:
5 קילו בשר בקר (צוואר/צלעות)
2 קילו שומן בוקס
מלח שום
פלפל 4 עונות
חצי כוס פפריקה מעושנת
כף גרגירי אניס
כף זרעי שומר
פלפל חריף לפי הטעם
פלפל קאיין
פלפל שאטה
מעט פטרוזיליה
400 מל מי קרח
כלים ואביזרים נדרשים:
שרוול קולגן למילוי נקניקיות בקוטר 28 מ"מ (או 30 מ"מ)
מכשיר למילוי נקניקיות
אנו ממליצים בכל מתכון לטחון פעמיים את הבשר, ולהוסיף כוס מי קרח על כול 2 קילו עיסה, העיסה צריכה להיות קרה מאוד ורכה מאוד, העיסה צריכה לעבור ב"מכשיר למילוי נקניקיות" שלנו בקלות, (כמו בסרטון) במידה והעיסה לא עוברת בקלות להוסיף עוד מי קירח. למלא את השרוול ב80 אחוז עיסה לא ב100 אחוז, ולא לשים באש ישירות 100 מעלות. לעלות בהדרגה עם הטמפרטורה. לאחר עשיית הנקניקיות יש לחורר אותם עם קיסם ולתת להם לנוח במקרר 24 שעות.

נקניקיות עוף שילדים אוהבים
נקניקיות עוף שילדים אוהבים
באדיבות: סיגלית מלכיאל
המצרכים:
1 ק״ג חזה עוף
1/4 ק״ג שומן בקר
1 כפית גרגרי חרדל
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית פלפל לבן
1 כף מלח
1/2 כפית אבקת מרק בצל
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כוס מי קירח
אופן ההכנה:
תחילה יש לטחון את הבשר והשומן פעמיים במטחנת הבשר, להעביר לקערה ולהוסיף את שאר המצרכים כולל המי קרח. לערבב היטב ולהכניס למקרר ל-3 שעות עד שמתייצב. הבשר צריך להיות קר מאוד ורך מאוד על מנת שיוכל לעבור בצורה קלה מאוד במכשיר למילוי נקניקיות. במידה והבשר לא רך מספיק להוסיף עוד מי קרח).
להשחיל את השרוול לפייה האמצעית, זאת הפיה הבינונית שבמכשיר למילוי נקניקיות ולמלא את הנקניקיות.
בכל 12 ס"מ עוצרים ומסובבים את הנקניקיה, על מנת ליצור הפרדה בינה לבין הנקניקיה הבאה. ממשיכים עד שמסיימים את המילוי. לאחר מכן מחוררים את הנקניקיות במטרה להוציא את האויר בעזרת קיסם, לאחר מכן להכניס למקרר ל24 שעות להתייצבות.
בהצלחה ובתיאבון
עסבנה טוניסאית


עסבנה טוניסאית
באדיבות: הגב' ג'ורג'ט לבוז
המצרכים :
חצי קילו בשר טחון
150 גרם קוביות של לב של טלה
150 גרם כבד עגל
150 גרם ריאות
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
צרור של סלק ירוק
2 שיני שום
בצל אחד קטן לגרד במגרדת
3/4 כוס אורז מבושל
תבלינים: פלפל שחור, מלח, מעט כמון, 2/3 כפות שמן, כפית פפריקה אדומה מתוקה
לגרד מעט אגוז מוסקט
מספר עלי נענע
מסרן
עסבנה מסרן- מעי ממולא
באדיבות: סימה בלאיש
המצרכים (ל־6 סועדים):
מעי סינטטי עבה – ניתן לרכוש אצלנו
1.5 כוסות אורז שטוף
2 בצל גדול קצוץ
250 גר` כבדי עוף או בקר
250 גר` לבבות עוף נקיים וקצוצים
250 גר` בשר כבש קצוץ דק
150 גר` בשר בקר טחון
10 שיני שום קצוצות
1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
1 צרור כוסברה קצוץ דק
חצי צרור שמיר קצוץ דק
2-4 כפות פלפל צ`ומה תלוי בחריפות שרוצים
1 כפית כמון טחון
1 כפית קינמון טחון
מלח
פלפל שחור טחון
מעט שמן קנולה
אופן הכנה:
מחממים שמן במחבת גדולה ומאדים את הבצל עד לשקיפות,
לטחון את הבשרים פעמיים ולהוסיף למחבת ולטגן עד לשינוי הצבע תוך כדי מעיכה עם כף עץ,
מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב,
מצננים מעט את התערובת.
יש להשחיל את המעי למכשיר למילוי שלנו על הפיה העבה ביותר, ולעשות קשר בקצה המעי.
ממלאים את המעי בצורה מעט רופפת כי המילוי עוד יתפח בתוכו, קושרים את הקצה השני של המעי ומסובבים כל כ-15 סמ`.
לתת לנוח במקרר 24 שעות.
מכניסים בזהירות לסיר התבשיל ומשקיעים את המעי בתוך הנוזלים,
מומלץ לעשות 2-3 חורים בכל קטע של המעי בעזרת קיסם שינים.
.


נקניקיות עגל עם ג'ינג'ר ומרווה
נקניקיות עגל עם ג'ינג'ר ומרווה
באדיבות: נעם דקרס
המצרכים:
1 וחצי ק"ג בשר טחון (רצוי צוואר עגל חלב)
500 גרם שומן בקר נקי (עדיפות לשומן בוקס)
20 גרם מלח גס
50 גרם ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורד בפומפייה דקה (עם הנוזלים שהופרשו(
30 גרם עלי מרווה טריים, קצוצים
20 גרם שום קצוץ
5 גרם פלפל שחור גרוס
250 מ"ל מי קרח
כלים ואביזרים נדרשים:
שרוול קולגן למילוי נקניקיות בקוטר 28 מ"מ (או 30 מ"מ)
מכשיר למילוי נקניקיות
אופן הכנה:
מומלץ לצפות בסרטון הכנה בכתובת:
שמים את כל המצרכים בקערת ערבוב או במערבל בשר יעודי, ולשים עד לקבלת מסה אחידה.
מערבבים את מי הקרח עם התבלינים ושופכים על הבשר הטחון,מוסיפים ככל שנדרש מיים קפואים עד לקבלת המרקם הנדרש (שיעבור חלק במכשיר למילוי נקניקיות).
טיפ: בגלל אחוז השומן הגבוה, כדאי מאוד בזמן העבודה לשמור את תערובת הבשר קרה מאוד ונוחה לעבודה.
טיפ: מומלץ לבצע טיגון של דוגמית בשר על מנת לבצע כוונון והתאמת טעמים (מליחות, חריפות, תיבול וכו').
מקבעים את המכשיר למילוי לנקניקיות לשולחן העבודה, ומרכיבים את פיית המילוי מידה 23 (המידה האמצעית)
ממלאים את המכשיר למילוי נקניקיות בתערובת הבשר, כאשר מבצעים דחיסה באמצעות אגרוף היד למניעת כיסי אוויר במכשיר.
מתחילים בדחיסת הבשר עד לבצבוצו בקצה הפייה,
מלבישים את שרוול הקלוגן על פיית המילוי (אין צורך להרטיב את השרוול),
מבצעים קשירה של קצה השרוול, ומתחילים למלא את השרוול ע"י דחיסת הבשר במכשיר למילוי נקניקיות, יש לוודא שלא דוחסים יותר מידי (להמנע משרוול נפוח מבשר), במידה ונוצרים כיסי אויר יש לנקב את השרוול באמצעות קיסם על מנת לשחרר את כיס האויר הכלוא בשרוול.
לאחר סיום השרוול (או ריקון המכשיר מתערובת הבשר), ניתן לעצב את הנקניקיות, או לתצורת שבלול / ספירלה או לחלוקה לנקניקיות ע"י סיבוב השרוול במקטעי חלוקה שווים(כמוצג בסרטון), שוב, במידה ונוצרים כיסי אויר - יש לנקב את השרוול באמצעות קיסם על מנת לשחרר את כיס האויר הכלוא בשרוול.
כעת, ניתן לבצע שליקה של הנקניקיות במיים בטמפרטורה של כ 70 מעלות (מיים על סף רתיחה, לפני שנוצרים בועות הרתיחה במיים). השליקה אינה חובה, אולם נקניקיות שלוקות נדרש רק לצרוב על המנגל / טיגון.
בכל מקרה רצוי להניח לנקניקיות "לנוח" לילה במקרר לפני העלתם למנגל / טיגון.
בתיאבון.
נקניקיות בורוורס
דרום אפריקאית
נקניקיות בורוורס
באדיבות: ענת ואן דר ואלט
המצרכים:
2 ק"ג בשר בקר מכסה הצלע טחון פעמיים.
1/2 כוס חומץ יין אדום
1/4 כפית ציפורן טחונה
10 גרם פלפל אנגלי טחון
1/2 כפית הל שטוחה
45 גרם זרעי כוסברה גרוסים
1 כף שטוחה סוכר חום
15 גרם פלפל שחור גרוס
5 שיני שום
30 גרם מלח
250 מ"ל מי קרח
כלים ואביזרים נדרשים:
שרוול קולגן למילוי נקניקיות בקוטר 28 מ"מ (או 30 מ"מ) - או מעי טבעי.
מכשיר למילוי נקניקיות
אופן הכנה:
מומלץ לצפות בסרטון הכנה בכתובת:
שמים את כל המצרכים בקערת ערבוב או במערבל בשר יעודי, ולשים עד לקבלת מסה אחידה.
מערבבים את מי הקרח עם התבלינים ושופכים על הבשר הטחון, מוסיפים ככל שנדרש מיים קפואים עד לקבלת המרקם הנדרש (שיעבור חלק במכשיר למילוי נקניקיות).
טיפ: בגלל אחוז השומן הגבוה, כדאי מאוד בזמן העבודה לשמור את תערובת הבשר קרה מאוד ונוחה לעבודה.
טיפ: מומלץ לבצע טיגון של דוגמית בשר על מנת לבצע כוונון והתאמת טעמים (מליחות, חריפות, תיבול וכו').
מקבעים את המכשיר למילוי לנקניקיות לשולחן העבודה, ומרכיבים את פיית המילוי מידה 23 (המידה האמצעית)
ממלאים את המכשיר למילוי נקניקיות בתערובת הבשר, כאשר מבצעים דחיסה באמצעות אגרוף היד למניעת כיסי אוויר במכשיר.
מתחילים בדחיסת הבשר עד לבצבוצו בקצה הפייה,
מלבישים את שרוול הקלוגן על פיית המילוי (אין צורך להרטיב את השרוול),
מבצעים קשירה של קצה השרוול, ומתחילים למלא את השרוול ע"י דחיסת הבשר במכשיר למילוי נקניקיות, יש לוודא שלא דוחסים יותר מידי (להמנע משרוול נפוח מבשר), במידה ונוצרים כיסי אויר יש לנקב את השרוול באמצעות קיסם על מנת לשחרר את כיס האויר הכלוא בשרוול.
לאחר סיום השרוול (או ריקון המכשיר מתערובת הבשר), ניתן לעצב את הנקניקיות, או לתצורת שבלול / ספירלה או לחלוקה לנקניקיות ע"י סיבוב השרוול במקטעי חלוקה שווים(כמוצג בסרטון), שוב, במידה ונוצרים כיסי אויר - יש לנקב את השרוול באמצעות קיסם על מנת לשחרר את כיס האויר הכלוא בשרוול.
כעת, ניתן לבצע שליקה של הנקניקיות במיים בטמפרטורה של כ 70 מעלות (מיים על סף רתיחה, לפני שנוצרים בועות הרתיחה במיים). השליקה אינה חובה, אולם נקניקיות שלוקות נדרש רק לצרוב על המנגל / טיגון.
בכל מקרה רצוי להניח לנקניקיות "לנוח" לילה במקרר לפני העלתם למנגל / טיגון.
בתיאבון.