"מתכוני "על האש 

יש לך מתכון מנצח?
שלח אלינו ונדאג לפרסמו עם כל הקרדיט וההוקרה
matkon@bbq-aroma.com

קבב מזרחי אסלי

קבאב מזרחי אסלי

באדיבות: אריאל מלמד

המצרכים:

חצי קילו אנטריקוט 
חצי קילו טלה 
200 גרם שומן בקר
2 בצלים 
כפית שטוחה מלח
כף פלפל שחור
5 שיני שום 
1 כפית עמבה
חצי כוס מי קרח

אופן הכנה:

לטחון פעמיים את הבשר עם השומן, השום והבצל להוסיף את העמבה. לערבב את מי הקרח עם התבלינים ולשפוך על התערובת, ללוש את התערובת היטב.
לאחר מכן יש להעביר את התערובת למכשיר למילוי נקניקיות שלנו, לשים את הפייה העבה ביותר (המיועדת לקבב ולצוריסוס), להכניס שיפוד ולמלא בו את הקבב. יש להדק קלות.
מומלץ בזמן העבודה לשמור על תערובת הבשר קרה מאוד ע"מ שתיהיה נוחה לעבודה.

 

בהצלחה רבה ובתאבון!

 

המבורגר בקר ושומן כבש

באדיבות: אריאל מלמד

 

המצרכים (ל־6 סועדים):

750 גר' בשר בקר טחון (צוואר)

250 גר' בשר טלה טחון (פלדה/שפונדרה)

250 גר' שומן כבש

250 גר' (4 יחידות) בצל קצוץ דק

חופן פטרוזיליה קצוצה דק

4 שיני שום טרי קצוץ דק

2 פרוסות לחם לבן מושרה במים וסחוט (רק החלק הפנימי)

1 כפית שטוחה כמון

2 כפיות מלח

1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס דק

6 לחמניות המבורגר

6 רצועות דקות של חסה

6 פרוסות עגבנייה

12 פרוסות מלפפון חמוץ

חופן בצל טרי פרוס לטבעות

אופן הכנה:

שמים את כל המצרכים בקערת ערבוב או במערבל בשר יעודי, ולשים עד לקבלת מסה אחידה. מחלקים את התערובת לשש קציצות שוות בגודלן (כ-200 גרם כל קציצה).

מייצרים שישה המבורגרים מרהיבים באמצעות מכשיר להכנת המבורגר וצולים על הגריל עד למידת העשייה הרצויה.

על בסיס הלחמנייה מניחים חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ ובצל, ומעל מניחים את הקציצה הצלויה.

המבורגר בקר ושומן כבש

באדיבות: אריאל מלמד

 

המצרכים (ל־6 סועדים):

750 גר' בשר בקר טחון (צוואר)

250 גר' בשר טלה טחון (פלדה/שפונדרה)

250 גר' שומן כבש

250 גר' (4 יחידות) בצל קצוץ דק

חופן פטרוזיליה קצוצה דק

4 שיני שום טרי קצוץ דק

2 פרוסות לחם לבן מושרה במים וסחוט (רק החלק הפנימי)

1 כפית שטוחה כמון

2 כפיות מלח

1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס דק

6 לחמניות המבורגר

6 רצועות דקות של חסה

6 פרוסות עגבנייה

12 פרוסות מלפפון חמוץ

חופן בצל טרי פרוס לטבעות

אופן הכנה:

שמים את כל המצרכים בקערת ערבוב או במערבל בשר יעודי, ולשים עד לקבלת מסה אחידה. מחלקים את התערובת לשש קציצות שוות בגודלן (כ-200 גרם כל קציצה).

מייצרים שישה המבורגרים מרהיבים באמצעות מכשיר להכנת המבורגר וצולים על הגריל עד למידת העשייה הרצויה.

על בסיס הלחמנייה מניחים חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ ובצל, ומעל מניחים את הקציצה הצלויה.

© 2023 by GOOD TO EAT. Proudly created with Wix.com