top of page

"מתכוני "על האש 

יש לך מתכון מנצח?
שלח אלינו ונדאג לפרסמו עם כל הקרדיט וההוקרה
matkon@bbq-aroma.com

קבב מזרחי אסלי

best sale aluminum hamburger press.jpg

קבאב מזרחי אסלי

באדיבות: אריאל מלמד

המצרכים:

חצי קילו אנטריקוט 
חצי קילו טלה 
200 גרם שומן בקר
2 בצלים 
כפית שטוחה מלח
כף פלפל שחור
5 שיני שום 
1 כפית עמבה
חצי כוס מי קרח

אופן הכנה:

לטחון פעמיים את הבשר עם השומן, השום והבצל להוסיף את העמבה. לערבב את מי הקרח עם התבלינים ולשפוך על התערובת, ללוש את התערובת היטב.
לאחר מכן יש להעביר את התערובת למכשיר למילוי נקניקיות שלנו, לשים את הפייה העבה ביותר (המיועדת לקבב ולצוריסוס), להכניס שיפוד ולמלא בו את הקבב. יש להדק קלות.
מומלץ בזמן העבודה לשמור על תערובת הבשר קרה מאוד ע"מ שתיהיה נוחה לעבודה.

 

בהצלחה רבה ובתאבון!

 

קבב מטיטי רומני אורגינל

באדיבות: אביעד

קבב רומני זהו ללא ספק המאכל שאני אישית גדלתי עליו. בתור בן להורים שעלו מרומניה, אוכל טוב היה מנת חלקי כל חיי. הרומנים אוהבים לאכול ואוהבים לאכול היטב. חמוצים מסוגים שונים, בשר על האש, חלקי פנים ועוד לא מעט מאכלים מדהימים ממטבח זה. אך מלך המלכים לטעמי הוא המטיטי הרומני.. הקבב. ארומות השום והטעם העסיסי והבשרי הזה, מתנגח בעיני עם כל סטייק שהוא, או מאכל אחר שאני מכיר. קבבים טובים אפשר למצוא במסעדות ברחבי הארץ וכן גם קבבים בייצור ידני, טריים - במעדניות מתמחות.. אך מטיטי מצויינים, זה לא דבר מובן מאליו  ורק יחידי סגולה יודעים ומצליחים להכינו כפי שצריך. כמה מהמקומות האגדיים בארץ שהכינו\מכינים קבבים, נמצאים אצלי בלב ותחליפים הולמים להם כמעט שאין.
 מישו מורדאנו' האלמותי ביפו.. 'אברום' ו'נלו' ביפו, 'מסעדת הנצחון' באשקלון, 'קפה גלידה' בחיפה ועוד פינות יחידות נוספות. אך מידי פעם שאני מתגעגע לטעם המדהים של מטיטי אמיתי.. אני מכין בבית.. אלו מתכונים שעוברים מדור לדור.. ויש להרגיש את עיסת הבשר ביד ואת ספיגת הנוזלים כמו שצריך, כדי שהקבב יצא עסיסי, עבה ומלא מיצים בכל נגיסה. כמובן שמטיטי אמיתי ישאיר אחריו טעמים חריפים וארומות "מסריחות" של טון שום.. אחרת.. זה לא רומני! אז בואו..

הינה כמה דברים שצריך להכין.. כדי שיצאו לכם הקבבים המושלמים.)

 

המצרכים לכ 25 קבבים רומנים אליפות
500 גר' בשר עגל מנתח צוואר, או שפונדרה עם שומן, טחון פעמיים.
500 גר' בשר שייטל, או סטייק מיושן, טחון פעמיים.
(שימו לב, במטיטי אמיתי, אין בשר לבן, אך אפשר לשלב אם רוצים, או אפילו כבש)
1 כוס ציר מרק עצמות\מרק עוף צח
2 כפות גדושות בשום הכי טרי שיש, כתוש הכי דק שאפשר! (בעלי ומכתש מכניסים שום כתוש, מפזרים קורט מלח ים וטוחנים למשחה - כך אני עושה)
2 וחצי כפיות אבקת סודה לשתיה
1 כוס מי סודה קר מאד
1 כף תבלין צ'מברו (זה תבלין שעשוי מעלי טימין {קורנית} יבשים וטחונים)
1 כפית מלח
1 בצל בינוני מגורד בפומפיה דקה

אופן ההכנה קבב רומני:
1 - מערבבים את תערובת ההבשרים היטב, עד שהחלבון מתחיל לעבוד והעיסה נהיית צמיגית ודביקה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.
2 - לאחר שעתיים מוציאים את הבשרים ומוסיפים את הסודה לשתייה ואת תבלין הצ'מברו. מערבבים היטב, כאשר כל הזמן דואגים להוציא אוויר מהבשר.
3 - מערבבים את השום בציר המרק ולאט לאט מוזגים, תוך כדי עירבוב לעיסה. מרגישים בידיים את רמת ספיגת הנוזלים בבשר וכך מחליטים באיזה קצב ליצוק פנימה. מסיימים את כל הנוזל לתוך הבשר.
סוגרים שוב בניילון נצמד ומטמינים במקרר לשעה נוספת.
4 - מוציאים בתום השעה, מוסיפים את כוס הסודה באותה השיטה כמו הציר מלפני כן, את הבצל ואת המלח.. מערבבים היטב וסוגרים שוב בניילון נצמד. מטמינים את הקערה ללילה שלם במקרר.
5 - צולים את הקבבים על גריל פחמים שמשוך בשמן צמחי ומסובבים אותם בדתירות גבוהה, שלא ישרפו חלילה.
את הקבבים מורידים מהאש ברגע שהם נעשיים קפיציים למגע האצבע. הקבב אמור להיות עסיסי ביותר!

הערה: אל תתיאשו אם לא מצליח לכם בפעם הראשונה או השנייה.. זה דורש לא מעט סבלנות ורגישות כדי שיצאו כמו שאתם מכירים ורוצים.

בתאבון,

קבב רומני

קבב רומני.jpg

המבורגר בקר ושומן כבש

באדיבות: אריאל מלמד

 

המצרכים (ל־6 סועדים):

750 גר' בשר בקר טחון (צוואר)

250 גר' בשר טלה טחון (פלדה/שפונדרה)

250 גר' שומן כבש

250 גר' (4 יחידות) בצל קצוץ דק

חופן פטרוזיליה קצוצה דק

4 שיני שום טרי קצוץ דק

2 פרוסות לחם לבן מושרה במים וסחוט (רק החלק הפנימי)

1 כפית שטוחה כמון

2 כפיות מלח

1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס דק

6 לחמניות המבורגר

6 רצועות דקות של חסה

6 פרוסות עגבנייה

12 פרוסות מלפפון חמוץ

חופן בצל טרי פרוס לטבעות

אופן הכנה:

שמים את כל המצרכים בקערת ערבוב או במערבל בשר יעודי, ולשים עד לקבלת מסה אחידה. מחלקים את התערובת לשש קציצות שוות בגודלן (כ-200 גרם כל קציצה).

מייצרים שישה המבורגרים מרהיבים באמצעות מכשיר להכנת המבורגר וצולים על הגריל עד למידת העשייה הרצויה.

על בסיס הלחמנייה מניחים חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ ובצל, ומעל מניחים את הקציצה הצלויה.

best sale aluminum hamburger press.jpg
best sale aluminum hamburger press.jpg
bottom of page